National Maritime Museum

Ulusal Denizcilik Müzesi

National Maritime Museum, İngiltere’nin denizcilik tarihini yeni jenerasyonlara ve tabii ki turistlere tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Denizcilik sanatı üzerine dünyadaki en detaylı kolleksiyonu elinde bulunduran müze, model botlardan denizcilikle ilgili tablo ve heykellere, zaman içerisinde büyük bir değişime uğrayan denizci üniformalarına kadar geniş bir arşivle, Greenwich Parkı ziyaretçilerinin uğramayı asla ihmal etmediği bir köşedir.

Müzenin en fazla ziyaretçi toplayan ‘Maritime London’ (Denizci Londra) galerisinde, Londra’nın denizcilik tarihinin resimlendiği litograf ve video enstelasyonlarına, gemicilik endüstrisinin bugünkü finansal durumunu belgeleyen dökümanlara yer verilmiştir. ‘Explorers’ (Kaşifler) galerisinde Polinezyalılar ve Vikingler’in yolculukları, ‘Art and the Sea’ (Deniz ve Sanat) galerisinde ise Avrupa sanatında denizin rolü işlenmiştir. 1999 yılında açılan ve müzenin tam ortasında bulunan ve tamamen camla kaplı ‘Neptune Court’ (Neptün Avlusu) ise çocuklar için düzenlenecek aktivitelere sahne olması için açılmıştır.

Son olarak, çıkmadan, tarifi yeterli olmadığından bulunması kolay olmayan The Queen’s House’a (Kraliçe’nin Evi) bir göz atmanızı öneririz. 1616 yılında İnigo Jones tarafından tasarlanan ev, 16. yüzyılın en önemli mimarlarından İtalyan Andrea Palladio’nun yarattığı Palladian tarzının ülkede ilk kez kullanıldığı yapı olması açısından önem taşımaktadır.

WEB: www.nhm.ac.uk
ADRES: Romney Road, London, SE10 9NF
www.streetmap.co.uk/streetmap.dll?Postcode2Map?code=SE10+9NF
TEL: +44 (020) 8858 4422
YAKIN İSTASYON: Cutty Sark for Maritime Greenwich DLR
FİYAT: Özel sergiler dışında ücretsiz
SAATLERİ: Hergün: 10-17:00 Yaz aylarında18:00’a kadar açık. (24-26 Aralık arası,1 Ocak’ta ve milli bayramlarda kapalı)