Coin Street Festivali

Coin Street Festival

Coin Street Festivali, Haziran ayının başından Eylül’e kadar devam eden bir ‘etkinlikler zinciri’dir. Her yıl popülaritesi daha da artan festival, iki buçuk ay boyunca farklı kültür ve ilgideki insanı biraraya getirir. Turistlerin yanı sıra Londralılardan da büyük ilgi gören festival dahilinde verilen canlı müzik konserleri, Fransız sokak tiyatrosundan Afrika efsane anlatımlarına kadar çeşitli sokak performansları, çocuklar için aktiviteler, workshop’lar ve yarışmalar katılımcıların eğlenceli vakit geçirmelerine yönelik hazırlanmıştır.

Neredeyse her haftasonuna bir etkinliğin konulduğu Coin Street Festival, açılışı Küba için özel olarak ayırdığı haftasonu ile yapar. Küba müziği eşliğinde, Küba karnavalında kullanılan kostümleri giyen göstericilerle renklenen haftasonunu yine en az Küba kadar renkli Brezilya haftasonu takip eder. Temmuz ayı ortasına gelindiğinde ise Turkish Fest (Türk Festivali) ağırlar, Thames civarından geçenleri. Yerel müzisyenlerin sahne aldığı haftasonunda en büyük ilgiyi ise Türk mutfağından lezzetli örneklerin yer aldığı standlar çeker.

Yaz boyunca devam eden Coin Street Festivali, Eylül ortasında düzenlenen ve festival boyunca yapılan bütün haftasonlarının özeti görünümündeki Thames Festival (Thames Festivali) ile sona erer.

Web: www.coinstreetfestival.org
Tel: +44 (0)20 7928 0960
En Yakın İstasyon: Waterloo, Southwark, Blackfriars
Fiyat: Ücretsiz