Londra Gay Festivali

London Pride

Londra’nın en renkli etkinliklerinden biri olarak görülen gay ve lezbiyen festivali London Pride, her yıl Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenmektedir. İngiltere’nin tanınmış eşcinsellerinin sahne aldığı asıl etkinlik ücretlidir ve genelde önemli bir konser salonunda düzenlenir. Halka açık olan aktivite ise şehir merkezinde gerçekleşir. Saat 12 civarında yine merkezde belirlenen bir noktadan yola çıkan kostümlü geçit töreni katılımcıları, yaklaşık iki saat süren tören boyunca kostümleriyle (ya da kimi zaman kostümsüz olarak katılmalarıyla) izleyenleri hem şaşırtır hem de eğlendirir. Tören sonunda Trafalgar Square’e ulaşan topluluk, asıl etkinlik öncesindeki zamanını burada geçirir. Yine eşcinsel ünlülerin sahne aldığı Trafalgar Square etkinliğinde müzisyenler ve konuşmacılar günün kendileri için önemini anlatırken, anıtı çevreleyen standlarda güvenli seks, eşcinsel ve diğer toplumsal azınlıklarla ilgilenen sivil toplum örgütleri ve eşcinsellikle ilgili dergiler, geziler, aktiviteler hakkında bilgi verilir.

Etkinliğin diğer bir ayağı olan Soho Parkı civarında ise giyim eşyaları, cinselliğe yönelik ürünler ve dergiler satılır. Sokak partilerinin de yer aldığı Soho, katılımcıların etkisiyle bütün bir gün ve gece, eşcinsel bayrağını simgeleyen gökkuşağının renklerine bürünür.

Cinsellik üzerine bir etkinlik olması nedeniyle London Pride’a katılmak isteyenlere, kimi zaman aileler için uygun olmayacak sahnelerle karşılaşmalarının kaçınılmaz olacağının altını çizeriz.

Web: www.pridelondon.org
E-posta: info@pridelondon.org
En yakın istasyon: Tottenham Court Road, Leicester Square, Charing Cross
Fiyat: Ücretsiz