'Herşey' Müzesi

Museum of Everything

Londra'nın en genç müzelerinden biri olan Museum of Everything, kapılarını 14 Ekim 2009 tarihinde açtı. ‘Piyasa olmayan sanatçıları tanıtma’ amacıyla açıldığının altı çizilen müze, eski bir kayıt stüdyosunun belediyeye hediye edilmesi ve belediyenin de mekanı sanat alanı olarak kullanmaya karar vermesiyle hayat bulmuş.

Londra’nın zengin mahallelerinden biri olan Primrose Hill’in sonlarına doğru kuytu bir sokakta gizli bir şekilde ikame eden müzede bulunan 200’ü aşkın çizim, resim, heykel ve enstelasyon, Frieze Sanat Fuarı’nın bir projesi olarak tohumlanmış. Müzenin fikir babası James Brett; aralarında Jarvis Cocker, Nick Cave, Annette Messager, Eva Rothschild, Jamie Shovlin, Richard Wentworth, Arnulf Rainer, Ed Ruscha, Klara Kristalova ve Karin Mamma Andersson gibi isimlerin bulunduğu bir grup ünlü sanatçı, kuratör ve kültürel kişiliği toplayıp onlara müzede yer alacak çalışmaları belirleme görevini üstlemiş. Tabii araya bu kadar insan girdiği için de aslında mazbut gibi görünen müze bir anda medyatik bir çehre kazanmış.

Şehrin müze ve galerinde nadiren görülen yeni dışavurumculuğun çok güzel örneklerinin sergilendiği müzede, kara büyüden, akıl hastalıklarına; borsa hareketlenmelerinden, endüstriyel devrime kadar, adına uygun birşekilde ‘herşey’i sanatın vizöründen geçiren müze, yerini bulabilen için şehrin ortasında bir vaha etkisi yaratıyor.

Eğer, Camden Town’ın kuzeyine doğru ilerlerken, bir elinde bebek arabaları, bir elinde Guardian gazeteleri yürüyen genç çiftler görürseniz, onları takip edin, bilin ki Museum of Everything’e doğru gidiyorlardır.

WEB:
www.museumofeverything.com
E-POSTA:
me@musevery.com
FİYAT: Bedava
SAATLERİ: Çarşamba - Pazar 11:00 ve 18.30 arası
ADRES: Kendini gizlemeyi çok iyi beceren müze, henüz arama motorlarına kaydolmamış ama, adres olarak Primrose Hill Kütüphanesinin hemen yanı olarak tarif edilebilir.
YAKIN İSTASYON: Chalk Farm, Camden, Swiss Cottage


View Larger Map