Au-pair Vizesi

Au-pair Vize Başvurusu

İngiltere'de au-pair olabilmek için, İngiltere'de yaşayan bir aileden davet yazısı almak gerekli ancak tek başına yeterli değildir. İngiltere’de yaşayan bir ailenin sizi au-pair olarak kabul etmesi, sizin İngiltere'ye rahatlıkla giriş yapabileceğinizi göstermez. Bunun için İngiltere'ye au-pair giriş vizesi almanız gerekir.

Vize başvurusunda au-pair adayının İngiltere’ye gitmesindeki öncelikli amacın dil öğrenmek olup olmadığı, mali durumu, eğitim durumu, aile yapısını ve asıl önemlisi İngiltere'de au-pair'liği sona erdikten sonra geri dönmeye niyeti olup olmadığını öğrenmek istenecek ve adayın bunu ispat eden beyan ve belgeleri incelenecektir.

Türk adayların au-pair olarak kabul edilebilmeleri için, kalmayı tasarladıkları İngiliz aileden alınmış davet mektubunu Ankara ve İstanbul'daki İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluklarındaki yetkili vize görevlilerine ibraz etmeleri gerekir. Davet yazısının dışında banka hesap cüzdanları ve ekstreleri gibi başvuruya yardımcı olacağı düşünülen tüm belgeleri sunmakta fayda olduğu unutulmamalıdır. Bazı belgelerin fotokopilerini ve bazılarının da asıllarını sunmak gerekmektedir. Ancak, görüşmeye çağrılma durumunda tüm belgelerin asıllarını görüşmede sunmak gerekecektir.

Sitemizin Vize İşlemleri bölümünde au-pair başvurusu için gerekli olan asgari belgelere yer verilmiştir. Yine de adaylardan başvuruya bağlı olarak ek belgeler sunmaları talep edilebileceği unutulmamalıdır.

Au-pair’lerin vizeleri kabul edildikten sonra kendilerine uygun bir ailenin yanına yerleştirilme süresi başvuru yaptığı döneme göre değişiklik göstermektedir. Pek çok au-pair vize aldıktan çok kısa bir süre sonra yerleştirilmektedir ve bu süre genellikle 4-6 hafta arasındadır.


Vize Süresi

Vizesi onaylanan adaylara, İngiltere'de kalmayı planladığı süre kadar vize verilir. Kalma süresi ise minimum üç ay, maksimum iki yıldır. Au-pair’ler bu sürenin sonunda Türkiye'ye geri dönmek durumundadırlar. Ama en başta au-pair vizesi iki yıldan daha kısa süreli olarak verilmiş ise, vizeyi iki yıla tamamlamak mümkündür.

İngiltere'ye au-pair vizesi alarak giden ancak bu esnada fikir değiştirip sadece paralı dil kurslarına devam etmek isteyen ve bu amaçla vizesini öğrenci olarak değiştirmek isteyen adayların başvuruları İngiltere'de kabul edilmez. Bu durumdaki adaylardan Türkiye'ye geri dönüp, yeni ve farklı bir vize olan öğrenci vizesi için İngiliz Konsolosluklarına başvurmaları istenir.

Polis Kaydı

6 aydan daha uzun süre kalmayı düşünen au-pair’ler İngiltere'ye ulaştıktan en fazla 7 gün içinde yerel bir polis karakoluna kayıt yaptırmaları ve yabancı oturum izni almaları gerekmektedir. Başvuru için yanlarına pasaport, belirtilen başvuru ücretini almaları yeterli olacaktır. Eğer Au-Pair yer değiştirirse polise yerini bildirmelidir. Kayıt olayı Au-Pair’ in haklarının korunması açısından pozitif bir durumdur.

Vizesi 6 aydan az olan adaylardan böyle bir işlem talep edilmez. Vizesi olan ve 6 aylık vize süresini uzatmak isteyen her aday, vize uzatma işleminin ardından polis kaydını da yaptırmalıdır.

İngiltere'de Au-Pair'lik

  • Au-Pair Vizesi
  •