Noel Ağacı ve Noel Işıkları

Christmas Tree & Christmas Lights

Trafalgar Square’de bulunan ve Oslo’dan Londra’lılara hediye edilen noel ağacı, sezonun anlam ve önemini yansıtması amacıyla beyaz ampüllerle süslenir. Her gün belirli zamanlarda, çeşitli kiliselerden gelen korolar da yine Noel’in ruhunu yansıtmak amacıyla ilahiler okurlar.
Biraz daha yukarı çıktığınızda ise Regent Street, Oxford Street ve Bond Street boyunca dizilen dükkanlar, herhangi bir ağaca gerek duyulmadan parlatmaktadırlar geceyi. En güzel tasarım konusunda her yıl birbirleriyle yarışan bu mağazalar, her yıl Noel sezonu yaklaştığında, şehirde bulunanlar için kaçırılmaması gereken bir seyirlik sunarlar. Sezon boyunca bir akşamüstü merkeze uğrayanlar ise Selfridges, Hamleys, Liberty, Fortnum & Mason (ve tabii ki Knightsbridge’de bulunan harrods) gibi mağazaların vitrin tasarımından gözlerini alamazlar.
Regent Street’in bir arka sokağında bulunan, tasarımcı mağazalarının bulunduğu Carnaby Street de ışıklarını Kasım ayı sonunda, genelde ünlülerin katıldığı bir törenle açar ve yeni yıl başlayana kadar da söndürmez. Bunun karşılığını da mağazaları görmek amacıyla sokağın başından sonuna kadar dizilen bir insan topluluğu şeklinde alır.
Mağazalara sırf göz gezdirmek amacıyla şehir merkezine gitmek isteyenlere hatırltalım; sezon indirimleri Noel’in hemen ertesi günü yani yılbaşından bir önceki hafta başlar ve bütün dükkanlarda fiyatlar neredeyse yarıya iner. O yüzden vitrinlerin büyüsüne kapılmamanızı tavsiye ederiz.

En yakın istasyon: Marble Arch, Oxford Circus, Bond Street, Piccadily Circus, Charing Cross