Yeni Yıl Kutlamaları

New Year’s Eve Celebrations

Eğer yeni yıla Londra’da giriyorsanız bulunmanız gereken adres önce Trafalgar Square ve sonrasında da nehir kenarıdır. Kalabalıktan hoşlanmayanların uzak durması gereken Londra yeni yıl kutlamaları, tahmin edileceği üzere çok renkli geçer. Herkesin rutin bir şekilde sanki bir yere ulaşırmışcasına Trafalgar’da ne olduğuna bakıp sonra da nehre indiği etkinlik, 12’ye kadar arada bir, tam yılbaşında ise görkemiyle nehri aydınlatan havai fişek atışlarıyla süslenir. Millennium Eye ise yine saat 12’ye kadar her saat başı değişen bir renkle aydınlatılır.

Tabii, söz konusu Londra olduğundan, çoğu kişi yeni yılı bekleyemez ve Big Ben 12’yi çaldığında etrafta ayık olan insan sayısı oldukça azalır ve şehir merkezi baştan aşağı boş şişe ve tenekelerle dolar. Daha önce de belirttiğimiz gibi kalabalıktan hoşlanmayanlar ve nehrin çevresindeki ‘insan yumağı’ndan rahatsız olanlar için son yıllarda başka semtlerde alternatif kutlamalar geliştirilmiştir. Bunlardan en dikkat çekeni Greenwich’te düzenlenenidir. Burada da havai fişekler atılır, sokak eğlenceleri düzenlenir ama merkeze nazaran daha sakin ‘merhaba’ denilir yeni yıla.

Son olarak eğlencenizin belirli bir saatte bölünmemesi amacıyla, bütün gece boyunca metroların ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor olduğunun altını çizeriz.