Serpentine Galerisi

Serpentine Gallery

Serpentine Gallery 1971 yılında, İngiltere Sanat Konseyi tarafından modern ve çağdaş sanat eserlerini sergilemek amacıyla 1934 yılından kalma klasik bir çay çardağının çevresinde kurulmuştur. Pitoresk Kensington Bahçeleri’nin tam ortasında bulunan galeri 1984 yılında Prenses Diana’nın koruması altında 4 milyon sterlin’lik bir bütçenin yadımı ile bir yenilenme süreci içerisine girmiştir. 1998 yılında restorasyonu sona eren Serpentine Gallery, günümüzde şehir merkezinin en fazla ziyaretçi alan galerisidir.

Adını yakında bulunan Serpentine Gölü’nden alan galeri, Damien Hirst, Rachel Whiteread, Andy Warhol, Henry Moore, Man Ray gibi günümüzün önemli sanatçılarına ev sahipliği yapmıştır. Her yıl 500 binden fazla ziyaretçiye kapısını açan Serpentine, açıldığından beri ücretsiz kalma politikasını sürdürebilmiş nadir galerilerdendir. Bağımsız küratörlük tutumuyla da İngiliz sanat camiasının takdir ettiği sanat merkezlerinden biri olan Serpentine Gallery ziyaretçilerini, sergilerin yanı sıra sürekli yenilenen indirimli sanat kitaplarının bulunduğu dükkanla da cezbetmektedir.

Eğer galeriyi yaz aylarında ziyaret etmeyi planlıyorsanız, binanın eski halini temsil etmek amacıyla 2001 yılından beri bahçesi içerisine kurulan çardağa bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SERPENTINE GALLERY
WEB:
www.serpentinegallery.org
E-MAIL: information@serpentinegallery.org
ADRES: Kensington Gardens, London W2 3XA
www.streetmap.co.uk/streetmap.dll?Postcode2Map?code=W2+3XA+
TEL: +44 (0)20 7402 6075
FAKS: +44 (0)20 7402 4103
YAKIN İSTASYON: Lancaster Gate, South Kensington
FİYAT: Ücretsiz
SAATLERİ: Hergün 10:00-18:00 arası açık. Noel zamanında önceden belirlenen sürelerde kapalı.