Hayward Galerisi

Hayward Gallery

Londra merkezin kültür kompleksi addedilen South Bank’in önemli yapılarından biri olan Hayward Gallery adlı sanat galerisi adını, bir zaman Londra Şehir Konseyine başkanlık yapan Sir Isaac Hayward’dan almaktadır. 9 Temmuz 1968 tarihinde açılan galeri, o tarihten bu yana önemli ve prestijli sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

Kendine ait bir kolleksiyonu bulunmayan ve kısa süreli sergilere yer veren Hayward Gallery, genelde İngiliz sanatçıların çalışmalarını paylaşmaktadır ziyaretçileriyle. Galeride her beş yılda bir, İngiliz sanatının geldiği noktayı ve değişen vizyonunu kamuyla paylaşmak amacıyla The British Art Show (İngiliz Sanat Şovu) adıyla bir organizasyon düzenlenmektedir.

Şehirde, ülkenin sanatçılarının eserlerine yer vermesine karşın ücret talep eden tek galeri olan Hayward Gallery, binasının gri, sade ve herhangi bir mimari çalışmadan yoksun olması nedeniyle eleştirilere neden olmuş, şehir merkezinde bulunan sanat içerikli bir binanın daha gösterişli olması gerektiği savunulmuştur. Bu nedenle 1999 yılında mimar Rick Mather’e, içinde Hayward Gallery ve Museum of Moving Image’ın (Hareketli Görüntüler Müzesi) da dahil olduğu bölgenin yeniden yapılandırma planı devredilmiştir. Mather, on yıl olarak öngördüğü yeniden inşa planı dahilinde, bölgede bulunan yapıları çeşitli zamanlarda ziyarete kapatmaktadır.

Popüler bir galeri olan Hayward’ın önünde haftasonları kuyruklar oluşmaktadır. O yüzden daha sakin olan hafta içini tercih etmenizi öneririz.

HAYWARD GALLERY
WEB:
www.hayward.org.uk
E-MAIL: visual_arts@hayward.org.uk
ADRES: Belvedere Road, South Bank, London SE1 8XZ
www.streetmap.co.uk/streetmap.dll?Postcode2Map?code=SE1+8XZ
TEL: +44 (0)20 7960 5226
FAKS: +44 (0)20 7921 0821
YAKIN İSTASYON: Embankment, Waterloo
FİYAT: £10, Galeri üyeleri ve 16 yaş altı için ücretsiz.
SAATLERİ: Hergün 10:00-18:00 arası, Salı ve Çarşamba günleri ise 20:00’a kadar açık.