Barbican Sanat Galerisi

Barbican Art Gallery

Londra’nın en büyük sanat merkezlerinden biri olan Barbican, adını eski bir istihkam merkezinden almıştır. 2. Dünya Savaşı’nda bombalanarak yıkılan Barbican ve civarı, 1962 yılında tekrar bir yapılanma sürecine girmiş, 20 yıl süren bir çalışma sonucunda Barbican Art Gallery ve Museum of London’ın da içinde yer aldığı Barbican Centre adı verilen kompleks, bugünkü görünümünü almıştır.

Günümüzde Barbican Art Gallery, bir konser salonu, iki tiyatro, bir sinema bir sanat galerisi ve halka açık bir kütüphaneye ev sahipliği yapmaktadır. Her ne kadar etrafı yerleşim merkezleriyle çevrilmiş olsa da bahçesinde bulunan ve Barbican civarında işyerleri bulunanların öğle yemeklerinde uğrak merkezi olan yapay göl ve şelaleler, binanın çehresini yumuşatmaktadır.

Barbican Art Gallery’nin iki sergi alanı bulunmaktadır. Birinci katta geniş bir alana yayılmış ana galeri, ikinci katta ise uzun bir koridor boyunca dizilen odalarda farklı sanatçıların eserleri yer almaktadır. Barbican, Londra’nın en büyük üç sanat galerisinden biridir ve yıl içinde modern ve klasik çalışmalardan oluşan yedi sergiye yer verilmektedir. Galeride ayrıca kısa süreli fotoğraf sergileri, moda ve dizayn üzerine şovlar düzenlenmektedir. Galeri için ödenen ücret, yıl boyunca düzenlenen bütün etkinlikleri kapsamaktadır.

Galerinin Silk Street’te bulunan girişinde yer alan The Curve adlı küçük galeride ise yıl boyunca beş genç İngiliz sanatçının eserlerine yer verilmektedir.

WEB: www.barbican.org.uk/gallery
E-MAIL: artinfo@barbican.org.uk
ADRES: Level 3, Barbican Centre, Silk Street, London EC 8DS
www.streetmap.co.uk/streetmap.dll?Postcode2Map?code=EC+8DS
TEL: +44 (0)20 7638 8891
YAKIN İSTASYON: Barbican, Moorgate
FİYAT: Galeri £10 (Çocuklar £ 6,50, 5 yaş altı ücretsiz)
The Curve genelde ücretsiz
SAATLERİ: Pazartesi, Salı, Perşembe-Cumartesi: 10:00-18:00 , Çarşamba: 10:00-20:00 , Pazar: 12:00-18:00 (25-26 Aralık arası ve 1 Ocak’ta kapalı)