Museum of London

Londra Müzesi

Museum of London, adından da tahmin edileceği gibi, Palaeolitik çağdan günümüze Londra’nın geçirdiği evreleri konu edinmektedir. St. Paul’s kilisesine 10 dakikalık bir mesafede bulunan ve 1970’lerden kalma bir binada ikamet eden müze ziyaretçilerine, orijinal kalıntılardan tarihi resimlere, istatistiklerden modellere Londra’yı kronolojik bir şekilde tanıtmayı amaçlamaktadır.

Özellikle sosyal ve ekonomik tarihçe üzerine eğilen müze, kentsel gelişmeyi ön plana çıkararak Londra’nın yapılaşmasının safhalarını detaylı olarak ele almaktadır. 2003 yılında nehir kenarındaki yapılaşmayla ilgili olan dökümanları ayırarak Canary Wharf ve Isle of Dogs semtleri arasında Museum in Docklands adında başka bir müze açan Museum of London yetkilileri, 2004 yılında galerileri interaktif sergilerle bütünleyecek bir onarım çalışması içerisine girmişlerdir.

Müzenin kolleksiyonu iki ana kısma ayrılmıştır. London Before London (Londra’dan önceki Londra) adı verilen ilk bölümde tarih öncesi çağlardan 1700’lü yıllara kadar olan Londra işlenmekte ve arkeoloji çalışmalarında çıkan kalıntılara yer verilmektedir. İkinci bölüm yani 18. yüzyıldan günümüze uzanan yakın tarihin işlendiği bölümde ise en fazla ilgiyi ‘Londra Belediye Başkanı’nın makam gezintisi’ başlıklı galeri çekmektedir.

Diğerleri kadar dikkat çekici olmasa da “Romalılar akşam yemeğinde ne yiyorlardı?” ya da “Büyük Londra yangınını kim çıkardı?” tarzındaki sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir müze Museum of London.

WEB: www.museumoflondon.org.uk
ADRES: London Wall, London EC2Y 5HN
www.streetmap.co.uk/streetmap.dll?Postcode2Map?code=EC2Y+5HN
TEL: +44 (020) 7600 0807
YAKIN İSTASYON: South Kensington
FİYAT: Özel sergiler dışında ücretsiz
SAATLERİ: Pazartesi-Cumartesi: 10-17:50, Pazar: 12-17:50 (24-26 Aralık arası ve 1 Ocak’ta kapalı)