Theatre Museum

Tiyatro Müzesi

Victoria & Albert Müzesinin bir branşı olan Theatre Museum, modern tiyatronun tarihini resmetmek amacıyla kurulmuştur. Londra’nın en eski sineması olan Theatre Royal’in hemen yanında bulunan müzenin kolleksiyonu İngiliz tiyatro sahnesine dair anılardan oluşmaktadır.

Oyun biletleri, programlar, aktörlerin tabloları, tiyatro üzerine kitaplar, kostümler ve National Video Archive of Performance (Ulusal Performans Video Arşivi) tarafından desteklenen oyunlardan sahenelere yer verilen müzenin giriş katında Elizabeth döneminden günümüze kadar tiyatro sanatının geçirdiği evreler incelenmektedir. Tanınmış tiyatrocuların el baskılarını takip ederk indiğiniz müzenin alt katında ise Hair’den Phantom of the Opera’ya kadar büyük gişe başarısı yapmış oyunların kostümlerinden dekor çizimlerine kadar bütün detaylarının bulunduğu galeriler yer almaktadır.

Her gün belirli saatlerde yapılan makyaj ve kostüm workshop’ları, küçük ziyaretçiler için hazırlanan oyun örnekleri ve Theatre Royal’e yapılan ‘olayı yerinde takip etmek’ amaçlı gezilerle katılımı da destekleyen müze, tiyatroyla ilgili çıkan makalalerin bulunduğu galerisini de sürekli yenileyerek günceli takip ettiğini göstermektedir.

Tiyatro ile ilgili en geniş dökümanı elinde bulundurduğu düşünülen Theatre Museum, sadece kapısından içeri girdiğinizde sizi, sanki bir oyuncu gibi alkışlayarak karşıladığı için bile ziyaret edilmesi gereken bir müze bizce.

WEB: www.theatremuseum.org
ADRES: Tavistock Street, London WC2E 7PR
www.streetmap.co.uk/streetmap.dll?Postcode2Map?code=WC2E+7PR
TEL: +44 (020) 7943 4700
YAKIN İSTASYON: Covent Garden ve South Kensington
FİYAT: Özel sergiler dışında ücretsiz
SAATLERİ: Salı-Pazar: 10-18:00 (25-26 Aralık arası, 1 Ocak ve milli bayramlarda kapalı)