Başvuru Koşulları

İngiltere'de kimlerin au-pair olabileceğine İngiltere Çalışma Bakanlığı karar vermektedir. Bakanlığın kararına ve İngiliz vize sistemine göre, bir adayın İngiltere'de au-pair olabilmesi için şu koşullar aranmaktadır:

  • 17-27 yaşları arasında olması
  • Bekar olması
  • Türkiye gibi katılımcı bir ülke vatandaşlarından biri olması
  • Çocukları sevmesi, iyi diyalog kurabiliyor olması ve pratik çocuk bakımı tecrübesinin olması
  • Başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde gidebilecek durumda olması
  • En az lise mezunu olması
  • İngilizce'yi en azından kendisini ifade edebilecek düzeyde konuşabilmesi
  • Herhangi bir sabıka kaydının bulunmaması ve iyi hal belgesi sunabilecek durumda olması
  • Tıbbi, fiziksel yada psikolojik problemlerinin olmaması

  • Ayrıca au-pair adayının İngiltere'ye gelmeye istekli olduğunu, kendine bağlı yaşayan kişilerin olmadığını, kamu fonları olmadan kendisini ve konaklamasını karşılayabilecek ekonomik gücü olduğunu, au-pair olarak İngiltere'de iki seneden fazla kalmayı planlamadığını ve İngiltere'de au-pair olarak kalış süresini tamamladığı zaman İngiltere'den ayrılacağını karşı tarafa ispatlaması gerekmektedir.

    Au-pair’lerin yerleştirmesinde hem yabancı hem de yerli ajanslar önemli bir rol oynamaktadır. İngiltere’de ikamet eden ve au-pair edinmek isteyen ailelerin başvurduğu ajanslar, bu tip ilanları takip edenlerin yakından olduğu
    Loot tarzı ilan gazetesi ya da dergilerine verdikleri reklamlarla ailelere au-pair hizmetlerinden haberdar ederler. Au-pair edinmek isteyen aileler de bu ajanslarla irtibata geçip kendi özelliklerini verirler ve au-pair adayında aradıkları özellikleri belirtirler.

    Ajanslar da bu özelliklere uygun olarak, ya doğrudan kendilerine başvurmuş olan ya da İngiltere dışındaki yabancı ajanslara başvurup bu ajanslar aracılığıyla dosyasını edindikleri au-pair'ler arasında özellikleri uygun olanları aileye önerirler. Bu nedenle ajanslar au-pair adaylarından başvuru yaptıklarında, gerektiğinde aileye gönderebilmek amacıyla çocuklarla çekilmiş fotoğraflar, çocuklarla anlaştığını doğrulayan referans mektupları ve "Dear Family (Sevgili Aile)" hitabı ile başlayan ve kendileri, aileleri, çocuklarla ilişkilerleri, hobileri, ilgi alanları, geçmişteki iş deneyimleri, ev işleri konusundaki becerileri, gelecek için planları ve ailelerin kendileri hakkınızda bilmeleri gerektiğini düşündüğünüz diğer konuları kapsayan bir mektup talep ederler.

    Aile edindiği bu bilgiler ışığında eğer au-pair adayını kabul ederse, adaya bir davet mektubu yazar ve bu mektubu İngiltere’deki ajansa gönderir. Ajans, eğer aday kendilerine doğrudan başvurmuşsa gerekli diğer evraklarla birlikte bu mektubu au-pair'in adresine, eğer kendi ülkesinden bir ajans aracılığıyla başvurmuşsa, yerel ajansa fakslar ve postalar. Adaylar da kendilerine ulaştırılan bu evraklarla birlikte vize için gerekli diğer belgelerle İngiltere Konsolosluğu’na başvurusunu yapar.


    İngiltere'de Au-Pair'lik

  • Başvuru Koşulları
  •